otrdiena, 2013. gada 5. marts

Marinēti baklažāni

Marinēti baklažāni un pērnā piparu mērce

Recepte ņemta no skaistās Silver spoon

Sastāvdaļas



600 g 5 mm šķēlēs sagrieztu baklažānu
1/2 - 1/3 gl. olīveļļas (eļļas daudzums atkarīgs no pannas, kāda tiek izmantota cepšanai)
piparu mērce vai kā orģinālajā receptē - svaigs, sakapāts čilli, kuram izņemtas sēklas
puse ķiploka, sakapāts
3 ēd. k. sakapātu kaperu
10 svaigas sakapātas piparmētras lapas
sakapāti franču ķiploki un/vai parasto ķiploku svaigi zaļi laksti


Gatavošana

 

Baklažānu šķēles apslaka ar olīveļļu, liek uz sakarsētas, nedaudz (ja nepieciešams, labāk ja var iztikt bez!) ieeļļotas pannas un lielā karstumā apcep no abām pusēm. Es daru tā - kad tikko nedaudz karstumā aprauti no vienas puses, tad ar cepamo lāpstiņu piespiežu katru šķēli, lai nedaudz izdalās sula, un cep līdz mazliet apbrūnināti no vienas puses, apgriež un apbrūnina no otras puses. Baklažānus kārtās liek uz šķīvja un katrai kārtai virsu ber sakapātās garšvielas un apslaka ar eļļu un piparu mērci. Kad gatavs, apklāj un liek ledusskapī. Pirms ēšanas ieteicams noturēt vismaz diennakti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru