ceturtdiena, 2013. gada 7. marts

Biezpiena sacepums



Vienmēr izmantoju igauņu ražojuma rikotu, kura nopērkama Super netto.






Sastāvdaļas


500 g biezpiena
100 g mannas
100 g cukura
2 olas
50 g mīksta sviesta
50 g piena
rīvēta citrona miziņa
žāvēti augļi pēc izvēles


Gatavošana

 

Žāvētos augļus izmērcē ūdenī (vēlams 2-3 stundas), nosusina un apviļā miltos, lai tie visi nenoslīdētu sacepuma apakšā. Visas sastāvdaļas samaisa un atstāj uz 45 minūtēm uzbriest. Masu liek ar cepamo papīru izklātā 17x25 cm cepamtraukā vai 23 cm diametra kūkas formā. Ja cepamo papīru iepriekš samitrina un saburza, tad sacepuma malas sanāks līdzenākas.  Cep vidēji karstā cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru