pirmdiena, 2013. gada 4. marts

Focaccia


Sastāvdaļas

 

400 g miltu
1 tējk. rupjās sāls
250 ml ūdens
8 g sausā rauga
2 ēd.k. olīveļļas (mīklai)
3 ēd.k. olīveļļas (formas ieziešanai un maizes pārziešanai)
garšvielas pēc izvēles (piemēram, rozmarīns, ķimenes, timiāns vai citas)

 

Gatavošana


Miltus samaisa ar sāli un sauso raugu, vidū iztaisa iedobīti un ielej tur 2 ēd.k. olīveļļas un siltu ūdeni. Samīca mīklu, līdz tā atlec no rokām, pievieno garšvielas. 28 cm diametra kūku formā ieklāj cepamo papīru, ieziež to ar olīveļu un ieklāj mīklu, izspaida pa visu formu, apklāj ar dvieli un noliek rūgt apmēram 1 stundu vai mazāk. Kad mīkla uzrūgusi, ar pirkstu mīklā sabaksta caurumus, pārziež ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli.

Liek cepties stipri uzkarsētā krāsnī apēram 30 min. Man ir valstī, iespējams, sliktākā cepeškrāsns, kurā nav ne grādu mērītāja, ne konvencijas u.c. mūsdienu krāšņu funkciju. Lai šī maize kā nākas uzceltos un apakša nepiedegtu, pirmās 10 - 15 minūtes krāsns apakšā lieku plātni ar verdošu ūdeni.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru