pirmdiena, 2013. gada 25. marts

Puravu un biezpiena sāļā kūka


Puravu un biezpiena sāļā kūka



 


Tikko no krāsns karstumā un lepnumā piepūtusies

Atdzisušā un godīgā šķērsgriezumā ar "kārtaino mīklu"

Sastāvdaļas


400 g biezpiena
3 olas
viens liels vai divi mazi puravi
sauja sagrieztu melno olīvu bez kauliņiem
puspaciņa saldētas kārtainās mīklas
eļļa un/vai sviests puravu apcepšanai un cepamformas ieziešanai
nedaudz miltu cepamformi
sāls
ola + (nav obligāti) nedaudz kafijas un eļļas kūkas pārziešanai

Gatavošana

 

Uz pannas nedaudz apcep puravus. Bļodā samaisa biezpienu, olas, pievieno padzesētus puravus, olīvas un sāli pēc garšas. 17x25 cm cepamtrauku ietauko un izsijā pa virsu nedaudz miltus. Aptuveni 15 minūtes atlaidinātu mīklu izveltnē garā taisnstūrī un ieklāj  formā, virsū liek pildījumu, otru mīklas pusi pārloka pāri un aizspiež ciet malas. Ar dakšiņu sabaksta mīklu kūkas virspusē. Trauciņā sakuļ olu, pievieno nedaudz kafiju un eļļu, pārziež kūku. Liek cepties vidēji karstā krāsnī aptuveni 30 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru