pirmdiena, 2013. gada 11. marts

Burkānu kūka (Bolo de cenoura)

Burkānu kūka
upd 03.10.2015. atjauninājumi aiz slīpsvītras/

Sastāvdaļas

Mīklai


3 olas
3 lieli burkāni, nomizoti un sagriezti gabaliņos / apm. 300 g
2 glāzes cukura / 320 g
2 glāzes miltu/ 260 g
1 ēd. k. cepamā pulvera
1 glāze eļļas vai 200 g kausēta sviesta / 200 ml
šķipsna sāls


a) glazūrai



2 glāzes piena
2 ēd.k. sviesta
8 ēd.k. cukura
4 ēd.k. šokolādes pulvera
kakao-cukura dekors - granulas

/b) glazūrai
1 bundža kondenstētā piena ar cukuru
2 ēd. k. sviesta
2 ēg. k. kakao pulvera
kakao-cukura dekors - granulas

Gatavošana


Blenderī-krūzē sasmalcina olas, burkānus, eļļu, cukuru un sāli. Lielā bļodā samaisa cukuru, miltus un cepamo pulveri, pievieno blendera saturu un labi samaisa. Masu lej ietaukotā 28 cm diametra kūkas formā ar cauru vidu un liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs - kūkā iedurts sērkociņš pēc izņemšanas ir sauss.

Glazūras gatavošana. Katliņā ieliek visas sastāvdaļas, izņemot granulas, un uz lielas uguns maisot vāra, līdz sastāvdaļas izkusušas. Tad samazina uguni, un ik pa laikam apmaisot turpina vārīt līdz glazūra sabiezē vajadzīgajā apjomā (piemēram, uz plātnes formā ceptas kūkas var liet arī šķidrāku glazūru, bet uz šādas apaļas kā man vajag biezāku, jo savādāk tā vienkārši notecēs), karstu lej uz kūkas un pa virsu uzber dekorus. Tiesa, glazūras vārīšana var kļūta par nelielu pacietības pārbaudes uzdevumu, jo no vārīšanas sākuma līdz sabiezēšanai paiet vismaz 20 minūtes.

/ b) glazūra
Sastāvdaļas ieliek katlā, uzvāra un uz mazas uguns pavāra līdz sāk atlekt no katla malām. Jāmaisa, jo ātri pierauj pie katla dibena! Jāvāra līdz atlec no katla malām. Jo ilgāk vārīs, jo cietāka glazūra sanāks.

Burkānu kūka Nr. 2

3 komentāri:

  1. Vakar sagribējās uzcept burkānkūku no pašām vienkāršākajām sastāvdaļām, kas ir mājās. Meklēju, meklēju, un kad jau domāju, ka būs vien jāimprovizē pašai, atradu Tavu recepti. Ļoti garšīga kūka sanāca!
    Tikai manai mēlei cukura par daudz - tā jau pieliku tikai 400g, bet arī tas ir ļoooti saldi (bez glazūras cepu). Liku parasto augu eļļu, un tai drusku piegaršu cauri varēja manīt, bet interesanti, ka otrajā rītā tā piegarša bija pazudusi..
    P.S. Paldies par recepti!!!

    AtbildētDzēst
  2. Baiba, priecājos, ka sanāca un garšo, kā arī paldies, ka skaties šo blogu! Par lielo saldumu varu piekrist.

    AtbildētDzēst