otrdiena, 2013. gada 12. marts

Apgrieztā rabarberu kūka (cobbler)



Recepte no Smitten kitchen




Sastāvdaļas


mīkla:


200 g miltu
3,5 ēd. k. cukura
1 ēd.k. un 0,5 tējk. cepamā pulvera
2 cieti vārītu olu dzeltenumi
šķipsna sāls
85 g auksta sviesta
185 g saldā krējuma


rabarberu slānis:


900 g mizotu un gabalos sagrieztu rabarberu
113 g cukura
vaniļa
2 ēd. k. kartupeļu cietes


Gatavošana


Bļodā samaisa cukuru, miltus, cepamo pulveri, sāli, pieliek olu dzeltenumus un ar pirkstiem saberž kopā ar pārējām sastāvdaļām. Pievieno saldo krējumu, un rūpīgi izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Mīklu liek uz miltiem apkaistītas darba virsmas, izrullē, lai tā paliktu samērā bieza un ar cepumu formu izspiež cepumus, uzliek uz plātnes un atstāj uz aptuveni 30 minūtēm.

Cepamajā traukā (izmantoju 17x25 cm, bet var lielāku) ieber rabarberus, samaisa ar cukuru, vaniļu un kartupeļu cieti, atstāj uz 15 minūtēm ievilkties. Virsū kārto cepumus. Liek cepties vidēji karstā cepeškrāsnī līdz cepumi ir zeltaini brūni, aptuveni 40-50 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru