ceturtdiena, 2013. gada 21. marts

Biezpienkūka ar persikiem sīrupā

Biezpienakūka ar persikiem sīrupā




 

 

 Sastāvdaļas


pamatne: 

90 g auksta sviesta
70 g cukura
180 g miltu
1 tējk. cepamā pulvera

virskārta:

kārba konservētu persiku (ap 800 g)
500 g biezpiena
3 olas
75 g cukura
4 ēd.k. skāba krējuma
2-3 ēd.k. kartupeļu cietes
vaniļa

Gatavošana


Sviestu sagriež mazos gabaliņos, saberž ar cukuru un miltiem, kuros iejaukts cepamais pulveris. Aptuveni 1/4 daļu mīklas ieliek ledusskapī, bet pārējo ar rokām vai speciālo rullīti vienmērīgi izspaida 23 cm diametra kūkas formā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Noliek malā.

Biezpienam pievieno olu dzeltenumus, vaniļu, skābu krējumu, samaisa. Beigās masā uzmanīgi iecilā saputotus olu baltumus.

Persikus ieliek caurdurī un ļauj notecēt liekajam sīrupam. Formā ieklātajai mīklai uzsijā kartupeļu cieti, kārto virsū persiku pusītes, pārlej ar biezpiena masu un pa virsu uzber smilšu mīklas drumstalas. Liek cepties vienmerīgā karstumā uz aptuveni 30-40 minūtēm.

Variācijas un ieteikumi



  • biezpiena masai var pievienot izmērcētus žāvētus augļus, kā arī rīvētu citrona vai laima miziņu;
  • starp pamatni un biezpiena masu var smērēt kādu skābu ievārījumu, piemēram, Kaukāza dzelteno plūmīšu;
  • kartupeļu cieti uz mīklas vēlams likt tad, kad biezpiena masa vai jebkas cits, ko vēlas klāt uz smilšu pamatnes, ir ļoti mitrs, jo tad apakša neuzsūks tik daudz mitruma. 


Cita biezpienkūka un mazais mīļais jubilārs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru