pirmdiena, 2013. gada 4. marts

Greipfrūtu un magoņu sēklu kūka

Greipfrūtu un magoņu sēklu kūka

Recepti aizguvu šeit

 

Mīklas sastāvdaļas

 

175 g mīksta sviesta
300 g miltu
300 g cukura
2 tējk. cepamā pulvera
vaniļa
3 olas
225 g skābā krējuma
1 greipfrūta rīvēta miziņa
4 ēd.k. greipfrūtu sulas
5 ēd.k. grauzdētu magoņu sēklu

 

Glazūras sastāvdaļas


1 greipfrūta rīvēta miziņa 
4 ēd.k. greipfrūtu sulas
100 g cukura
25 g sviesta

 

Gatavošana


Sakuļ sviestu ar cukuru, līdz tas gandrīz izkusis. Pakāpeniski pievieno olas un turpina kult. Tad pievieno krējumu, grauzdētas magoņu sēklas, vaniļu, greipfrūta miziņu un sulu. Visbeidzot iemasia sijātus miltus kopā ar cepamo pulveri. Mīklu klāj ietaukotā 27,5 x 7,5 cm keksa/maizes formā vai 28 cm diametra kūkas formā ar cauro vidu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 - 50 minūtes.

Kad palikušas apm. 10 minūtes līdz cepšanās beigām, sāk gatavot glazūru. Uz lēnas uguns izkausē sviestu un cukuru, pielej klāt greipfrūtu sulu, vāra apm. 3 minūtes, pēc tam noņem no uguns un noliek malā. Kad kūka gatava, vēl siltai lej pāri glazūru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru