ceturtdiena, 2016. gada 24. marts

Polentas - melleņu kūka

Polentas - melleņu kūka

Sastāvdaļas

Mīkla


  • 115 g sviesta istabas temperatūrā
  • 115 g miltu
  • 60 g polentas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 0,5 tējk. sāls
  • 170 g cukura
  • 2 lielas olas
  • 0,25 tējk. vaniļas ekstrakta
  • rīvēta citrona miza
  • 80 g skāba krējuma
  • 200 g mellenes
     

Virskārta

  • 100 g cukura
  • 6 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. polentas
  • 0,25 tējk. kanēļa
  • šķipsna sāls
  • 30 g gabaliņos sagriezta auksta sviesta

Gatavošana

  1. Bļodā samaisīt miltus, polentu un sāli, nolikt malā.
  2. Sakult sviestu ar cukuru, līdz cukurs izkusis un masa uzputota. Pa vienai pievienot olas, pēc tam vaniļu un citrona mizu, skābo krējumu, samaisīt, pēc tam iemaisīt 2/3 miltu maisījuma. 
  3. Atlikušo trešdaļu miltu maisījuma smaisa ar mellenēm, tad to lēnām iemaisa sagatavotajā masā.
  4. Mīklu ieliek ietaukotā veidnē (lietoju 23 cm formu)
  5. Gatavo virskārtu - samaisa visas sastāvdaļas ar dakšu vai pirkstiem, līdz veidojas drupana masa. Ber to virsū kūkai un liek cepties 180-200 C cepeškrāsnī aptuveni 40 min.
Polentas - melleņu kūka
Recepte no The Smitten Kitchen Cookbook

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru