ceturtdiena, 2016. gada 24. marts

Kanēļa standziņas

Kanēļa standziņas

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes miltu
  • 200 g sviesta istabas t.
  • 2 olas
  • 40 g rauga
  • 70 g cukura
  • cukurs un kanēlis cepumu apviļāšanai
  • cukurs un silts ūdens rauga iedzīvināšanai

Gatavošana

  • Raugu samaisa ar siltu ūdeni, cukuru un noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
  • Sviestu saputo ar cukuru, olām, liek klāt iedzīvināto raugu, samaisa. Tad pievieno miltus. Mīklai jāsanāk vigli viedojamai, kā mīkstam plastalīnam, ja tā līp pie rokām, tad pievieno vēl miltus.
  • Ņem mazus mīklas pikucīšus un izrullē ap 20 cm garus rullīšus, tos vidū pārloka uz pusēm un savij pīnītēs. Pīnītes apviļā cukura un kanēļa maisījumā, liek uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepampapīru un atstāj siltā vietā nedaudz uzrūgt. 
  • Tad liek ap 180 - 200 C cepeškrāsnī un cep, līdz zeltaini brūni. Tas aizņem 10 - 15 min.
Receptes pamats no 12.2010. žurnāla "Ievas virtuve"

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru