pirmdiena, 2017. gada 13. marts

Turku zirņu sautējums - Chana masala

Turku zirņu sautējums - Chana masala


Sastāvdaļas

  • 250 g turku zirņi, izmērcēti vismaz 8 ha
  • 2 sakapāti sīpoli
  • 1 saspiesta ķiploka daiva
  • 2 ēdk. rīvēta ingvera
  • 1 sagriezts zaļais čilli
  • 1 ēdk. malta koriandra
  • 2 tējk. malta kumina
  • ¼ tējk. kaijenas piparu
  • 1 tējk. kurukumas
  • 2 tējk. kumina sēklu
  • 1 deserta karote mango pulvera*
  • 2 tējk. maltas paprikas
  • 1 tējk. garam masala
  • 500 ml konservētu, sasmalcinātu tomātu vai svaigu sagrieztu, tad nedaudz vairāk
  • 2/3 glāzes ūdens
  • sāls
  • eļļa cepšanai


Gatavošana

  1. Izvāra turku zirņus, nokāš. Ūdeni, kurā tie vārījušies, neizlej.
  2. Pannā uzkarsē eļļu, liek iekšā veselas kumīna sēklas, dažas sekundes apcep, tad pievieno sīpolus un cep kādas 7 minūtes.
  3. Pievieno zaļļo čilli, ķiploku, ingveru un nedaudz apcep, līdz pazūd ķiploka un čilli svaigā smarža.
  4. Pievieno pārējas garšvielas, izņemot garam masala, un nedaudz apcep. Pievieno tomātus un dažas minūtes apcep (ja svaigi tomāti – tad ilgāk, konservēti – īsāk).
  5. Tomātu un garšvielu maisījumu pievieno zirņiem un vēl dažas minūtes pavāra. Ja sautējumu vēlas šķidrāku, tad pievieno nedaudz ūdens, kurā vārījušies zirņi. Pašās beigās pievieno garam masala un samaisa. 


*Var aizstāt ar ½ citrona sulu


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru