trešdiena, 2017. gada 8. marts

Skāba krējuma kūka ar āboliem un sukādēm


Sastāvdaļas


  • 200 g skāba krējuma
  • 200 g sviesta
  • 2 lielas vai 3 vidējas olas
  • 1 gl cukura
  • 2,5 gl. miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 āboli
  • 120 g sukādes
  • pūdercukurs

Gatavošana

  1. Sviestu izkausē, noliek, lai padziest.
  2. Ābolu nomizo, sarīvē uz rupjas rīves.
  3. Sukādes samaisa ar kādu tējk. miltiem.
  4. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu, kausēto sviestu un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Beigās iemasa ābolus un sukādes.
  5. Liek ietaukotā un miltiem izkaisītā formā un cep 180 - 200 C apm. 45 min.
  6. Kad nedaudz paudzisusi, ņem ārā no formas un apkaisa ar pūdercukuru.
Receptes pamats no šejienes
Attēlā 0,5 porcija.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru