trešdiena, 2017. gada 8. marts

Šķeltie zirņi ar kāpostiem


Sastāvdaļas


  • 1,5 gl dzelteno šķelto zirņu
  • 400 g sagriezta kāposta
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 3 daivas ķiploka
  • 1 ēdk. rīvēta ingvera
  • 1 zaļais čilli pipars
  • 1 tējk. kurukumas
  • 1,5 tējk. kumina sēklu
  • 1 liels tomāts sagriezts (vai konservēts)
  • sāls
  • eļļa cepšanai


Gatavošana


  1. Katlā ieliek noskalotus un izmērcētus zirņus, un ūdeni, lai tas pārklāj zirņus apmēram 2,5-3 pirkstu platumā un liek vārīties. Kad sāk veidoties putas, tās nosmeļ. Pēc tam pievieno kurukumu, un vāra līdz zirņi mīksti.
  2. Kamēr vārās zirņu, uz pannas sakarsē eļļu, pieliek kuminu, un dažas sekundes apcep. Tad pieliek sīpolu, un cep līdz tas zeltains. 
  3. Pievieno sagrieztu čilli, sasmalcinātu ķiploku un ingveru, un nedaudz apcep, līdz pazūd ingvera un ķiploka svaigā garša. Tad liek klāt kāpostu un apcep, līdz tas zeltains un gandrīz mīksts. 
  4. Kad zirņi izvārījušies, pievieno sagriezto tomātu un kāpostus, sāli un vēl dažas minūtes pavāra. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru