svētdiena, 2013. gada 14. aprīlis

Kabaču lazanja ar biezpienu

Kabaču lazanja ar biezpienu




Sastāvdaļas


700 g rupji sarīvēta jaunā kabača jeb cukini
8 lazanjas plāksnes
1 ēd. k. augu eļļas
1 smalki sagriezts sīpols
4 ķipoloka daiviņas
250 g biezpiena
50 g puscietā siera
500 g svaigu vai saldētu mizotu tomātu vai konservētu savā sulā
1 ēd. k. olīveļļas
sāls
pussauja svaigu bazilika lapiņu


Gatavošana


Vispirms sagatavo tomātu mērci. Pannā uzkarsē olīveļļu, pieliek klāt izspiestas vai sagrieztas 2 daiviņas ķiploka, karsē līdz tas paliek zeltaini brūns, liek klāt tomātus un pakarsē dažas minūtes (ja tomāti ir pārāk ūdeņaini, tad pakarsē mazliet ilgāk). Sarīvē kabaci. Pannā sakarsē augu eļļu, liek cepties sīpolu un cep kādas 3-5 minūtes, pievieno kabaci,  2 izspiestas vai sagrieztas ķiploka daiviņas, pacep vēl kādas 5 minūtes. Atdzesē un samaisa ar 2/3 biezpiena un siera. Cepamajā formā liek kabača masu, virsū tomātu mērci, tad divas lazanjas plāksnes, un tā atkārto vēl 3 reizes, virs pēdējām lazanjas plāksnēm liek atlikušo biezpienu un sieru. Vienā no kārtām ieliek bazilika lapas. Liek cepties vidēji lielā karstumā uz 10-20 minūtēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru