pirmdiena, 2018. gada 13. augusts

Plūmju kūka



Sastāvdaļas

  • 130 g sviesta
  • 95 g cukura (plus 1-2 ēdk.)
  • 2 olas
  • 115 g miltu
  • 4 ēdk. krējuma
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • plūmes
  • 2-4 ēdk. plūmju ievārījuma


Gatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar cukuru.
  2. Pa vienai pievieno olas, sakuļ.
  3. Pievieno krējumu, samaisa.
  4. Liek klāt miltus un cepamo pulveri.
  5. Mīklu izklāj ietaukotā un miltiem izoderētā 26 cm diametra formā (labāk apakšā likt cepampapīru), liek pa virsu uz pusēm pārgrieztas plūmes, kurām izņemti kauliņi.
  6. Kad kūka gatava, sāk gatavot glazūru – plūmju ievārījumu un nedaudz ūdens liek mazā katliņā un izkausē. Kad kūka padzisusi, ar otu pārsmērē glazūru. Ja vēlas, var apkaisīt ar pūdercukuru.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru