piektdiena, 2017. gada 2. jūnijs

Puķkāpostu un kartupeļu karijs


Sastāvdaļas

  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • 1 tējk. koriandra sēklu
  • apm. ēdk. eļļas
  • 1 sīpols, sagriezts
  • 1 ķiploka daiviņa, sakapāta
  • 1 ēdk. rīvēta ingvera
  • 1 zaļais čilli, sagriezts
  • 1 kanēļa standziņa
  • 0,5 tējk. kurukumas
  • 0,25 tējk. aso piparu
  • apm. 150 g konservēta tomāta vai arī mazliet mazāk svaiga
  • 2 vidēji kartupeļu, nomizoti un sagriezti kumosa lieluma gabalos
  • pusīte vai ceturtdaļa maza puķkāposta, sagriezta gabalos
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 250 g buljona

Gatavošana

  1. Sakarsē mazu pannu un apgrauzdē kumīna un koriandra sēklas. Tad tās piestā sasmalcina.
  2. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieliek sīpolu un cep, līdz zeltaini brūns.
  3. Pievieno ingveru, ķiploku, zaļo čilli un pārējās garšvielas, apcep līdz pazūd ingvera un ķiploka svaigā garša. Liek klāt sagrieztu tomātu un apcep.
  4. Pievieno kartupeļus, buljonu, kokosriekstu pienu un pavāra 5 minūtes. 
  5. Pievieno puķkāpostu un vāra nosegtu apm. 20 minūtes vai, līdz gatavs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru