otrdiena, 2017. gada 6. jūnijs

Krāsnī cepti dārzeņi


Ziemas piedāvājums pirms nokļūšanas cepeškrāsnī

Var izmantot dažādus dārzeņus un to kombinācijas atkarībā no sezonas. Vasarai – rudenim piestāv šāds piedāvājums:


  • kabači
  • baklažāni
  • paprika
  • tomāti
  • jaunie kartupeļi 
  • sīpoli (vai bez)

Ziemā un pavasarī lieliska būs šādu kombinācija:


  • sakņu selerija
  • burkāni
  • kartupeļi
  • kāposti
  • sīpoli (vai bez)

Garšvielas:


  • sasmalcināts ķiploks vai kaltēti malti ķiploki
  • timiāns (svaigs vai kaltēts)
  • rozmarīns (svaigs vai kaltēts)
  • raudene (kaltēta)
  • balzametiķis 
  • sarkanvīna etiķis 
  • olīveļļa
  • sāls

Gatavošana:


  1. Mīkstākos dārzeņus sagriež lielākos gabalos, cietākos - mazākos.
  2. Dārzeņus liek lielā bļodā un samaisa ar garšvielām, kuru daudzumu un proporcijas izvēlas pēc savas gaumes, un kārtīgi samaisa. Labāk, ja ir iespēja atstāt uz vairākām stundām, ļaujot garšām savilkties, bet var cept tūlīt pat.
  3. Dārzeņus bet uz lielas ietaukotas cepamās plātnes vai arī uz tajā ievietota ar olīveļļu apslacīta cepampapīra, pārklāj ar foliju un liek 200 C karstā cepeškrāsnī, un cep, kamēr dārzeņi gandrīz mīksti. Tad noņem nost foliju un izcep līdz nedaudz apbrūnējuši.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru