sestdiena, 2015. gada 18. jūlijs

Krēmīgs kartupeļu sacepums (Gratin dauphionis)

Krēmīgs kartupeļu sacepums

 

Sastāvdaļas


  • 700 mizotu kartupeļu, kas sagriezti 3 mm biezās šķēlēs
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 1 tējk. sāls
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • piciņa mīksta sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa

Gatavošana


1. Kartupeļus, saldo krējumu, pienu, sinepes, sāli un muskatriekstu liek katlā, uzvāra un uz mazas uguns vāra 10 min.
2. Kamēr kartupeļi vārās, uzkarsē cepškrāsni līdz 200 C.
3. Ķiploka daiviņu pārgiež uz pusēm, iesmērē cepamo formu, liek iekšā kartupeļus un liek cepeškrāsnī cepties 35-40 min.

Recepte no Reičelas Kū grāmatas "Mazā Parīzes virtuve" 

*Pirms likšanas cepeškrāsnī kartupeļos var iemaisīt ceptu vai žāvētu lasi, dilles u.c.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru