sestdiena, 2015. gada 25. jūlijs

Kāpostu karijs

Kāpostu karijs

 

Sastāvdaļas


  • 25 g ķiploka
  • 55 g ingvera
  • 6 zaļie čilli
  • 0,5 tējk. melnās sinepju sēklas
  • 0,5 tējk. kumina
  • 4 krustnagliņas
  • 4 melnie pipari
  • 0,25 tējk. asafetīda
  • 700 g. kāposta, sagriezta
  • 2 tējk. tomātu pastas
  • 0,5 tējk. kurukumas
  • 0,5 tējk. čilli
  • 1 tējk. garam masala
  • 1 tējk. sāls
  • 4 tējk. sojas
  • karsts ūdens sautēšanai

Gatavošana

  1. Ingveru, ķiploku un čilli sagriež gabalos un ar rokas blenderi sasmalcina.
  2. Lielā pannā sakarsē eļļu, liek kuminu, sinepju sēklas, krustnagliņas, piparus un asafetūdu. Apcep dažas sekundes. 
  3. Liek klāt tomātu pastu, kurukumu, čilli, garam masala, sāli, sojas mēci un kāpostus. Īsu brīdi pacep. 
  4. Lielk klāt ingvera, ķiploku un aso piparu putriņu. Apcep kādu brīdi. Tad pieliek ūdeni.
  5. Samazina uguni, uzliek pannai vāku un sautē apm 20 min., ik pa 5-7 min. apmaisot.
* Zaļo piparu vietā (kuru nebija) lieku čilli. Ar veselu ir pārāk ass, ar 3/4 ok.
** Tā kā ēdiens sanāk ļoti ass, ķiplokus un ingveru ņēmu mazāk.
*** Papildus pievienoju Tandori Masala.
**** Papildus receptei vai pievienot 1-2 kartupeļus un zaļos zirnīšus.

Recepte no Laxmi Khurana grāmatas "An Indian Houswife Recipie Book". 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru