piektdiena, 2016. gada 12. augusts

Zivs karijs

Zivs karijs

Satstāvdaļas


  • 400 g kumosa lieluma gabalos sagrieztas mencas filejas bez asakām
  • 500 g tomātu sagrieztu savā sulā (vai svaigu, tad mazliet vairāk)
  • 50 g saldā krējuma
  • 1 sagriezts neliels tomāts (vai mazliet konservēta) 
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • 1 ēd.k. rīvēta ingvera
  • 2-3 tējk. Madras karija pulvera
  • 1 tējk. Tandoori masala 
  • 2 tējk. kukurūzas cietes
  • sāls
  • čilli pulveris (pēc izvēles)
  • eļļa cepšanai
  • piens (pēc nepieciešamības)


Gatavošana


  1. Uz lielas pannas sakarsē eļļu, apcep sīpolu.
  2. Kad sīpols gatavs, liek klāt ingveru, Madras un Tandoori masala pulverus, sāli, čilli un tomātu, visu nedaudz apcep, lai savelkas garšas.
  3. Liek klāt tomātus, saldo krējumu, uzvāra.
  4. Uz mērces liek zivis, samazina uguni, uzliek vāku un kādas 7 min. pasautē.
  5. Kukurūzas cieti sajauc ar 2 ēd.k. ūdens un iemasa mērcē. Ja tā paliek pārāk bieza vai vēlas vairāk mērces, tad pievieno pienu.
* Papildus var pievienot dārzeņus - zaļos zirnīšus, sagrieztu papriku, puķkāposta gabaliņus, cukīni u.c. 
** Var pievienot garneles.
*** Saldā krējuma vietā var likt kokosriekstu pienu.
**** Pienu var aizstāt ar buljonu.
***** Var saldēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru