trešdiena, 2016. gada 17. augusts

Panīrs ar Indijas riekstiem/ Paneer Makhani

Paneer Makhani

Sastāvdaļas


  • 400 g. kumosa lieluma gabalos sagriezta un apcepra panīra
  • 0,5 gl. Indijas riekstu
  • 4 ēd.k. sezama sēklu
  • 500 g konservētu grieztu tomātu (vai nedaudz vairāk svaigu)
  • 2 ēd.k. rīvēta ingvera
  • 1-2 sagriezta zaļā asā pipara
  • 4 ēd.k. ghi vai sviesta
  • 2 tējk. kumina sēklu
  • 0,4 tējk. asafetida
  • 4 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. kurukumas
  • 2 tējk. sāls
  • 2 tējk. cukura
  • 50 g. saldā krējuma
  • 1-2 tējk. kukurūzas cietes. 
  • 1 tējk. garam masala

Gatavošana

  1. Kafijas dzirnavās samaļ Indijas riekstus un sezama sēklas.
  2. Blenderī sasmalcina tomātus, čilli un ingveru.
  3. Sakarsē pannu ar sviestu un liek iekšā kumina sēklas un asafetidu, līdz sēklas sāk sprakšķēt. Pievieno samaltos riekstus un sezama sēklas un cep apmēram minūti. Tad pieliek klāt tomātu, čilli un ingvera maisījumu. 
  4. Pievieno pārējās garšvielas - koriandru, kurukumu, sāli un cukuru, samaisa un uzliek vāku un pasautē dažas minūtes. 
  5. Pievieno saldo krējumu, pasautē apmēram divas minūtes, bieži apmaisot. Tad pievieno glāzi ūdens, uzliek vāku un pasauē vēl 2-3 minūtes. 
  6. Pievieno panīru, uzvāra.
  7. Vienu tējkaroti kukurūzas cietes samaisa dažās tējkarotēs ūdens un pievieno masai. Ja nepieciešams, pievieno vēl vienu karoti cietes. Uzvāra.
  8. Beigās pievieno garam masala.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru