ceturtdiena, 2015. gada 1. oktobris

Panīrs tomātu, ingvera un čilli mērcē/ Butter Paneer Masala

Indiešu siers tomātu, ingvera un čilli mērcē

 

Sastāvdaļas


  • 400 - 450 g indiešu siera (paneer), sagriezta gabaliņos
  • 4-5 vidēji lieli tomāti
  • 1 zaļais čilli
  • 2,5 cm ingvera
  • sauja zaļo zirnīšu 
  • 1 neliela mazos gabaliņos sagriezta paprika (pēc izvēles)
  • 200 g saldā krējuma
  • eļļa cepšanai un fritēšanai
  • šķipsna asafetidas
  • 2 tējk. kumina sēklas
  • 2 ēd. k. malta koriandra
  • 1 tējk. kurukumas
  • 0,3 tējk. malta čilli
  • 4 lauru lapas
  • 1,5 tējk. sāls (vai pēc garšas)
  • 1 tējk. garam masala
  • 2 tējk. kukurūzas cietes

Gatavošana


  1. Fritēt indiešu sieru, līdz tas nedaudz maina krāsu, salikt uz papīra dvieļiem.
  2. Blenderī ielikt gabalos sagrieztus tomātus, čilli un ingveru, kārtīgi sasmalcināt.
  3. Sakarsētā eļļā dažas sekundes apcep kumina sēklas.
  4. Kad sēklas sāk sprakšķēt, pieliek asafetidu, samaisa un tad pievieno sablenderētos tomātus, čilli un ingveru, koriandru, čilli pulveri, lauru lapas. Visu kādas 6 minūtes pavāra.
  5. Pievieno papriku, zirnīšus, saldo krējumu un pavāra dažas minūtes. 
  6. Kukurūzas cieti samaisa ar 6 ēd.k. ūdens un iemaisa mērcē.
  7. Visbeidzot pievieno paneer un garam masala, un kādu minūti pavāra.
Oriģinālā recepte

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru