Indiešu siers tomātu, ingvera un čilli mērcē |
Sastāvdaļas
- 400 - 450 g indiešu siera (paneer), sagriezta gabaliņos
- 4-5 vidēji lieli tomāti
- 1 zaļais čilli
- 2,5 cm ingvera
- sauja zaļo zirnīšu
- 1 neliela mazos gabaliņos sagriezta paprika (pēc izvēles)
- 200 g saldā krējuma
- eļļa cepšanai un fritēšanai
- šķipsna asafetidas
- 2 tējk. kumina sēklas
- 2 ēd. k. malta koriandra
- 1 tējk. kurukumas
- 0,3 tējk. malta čilli
- 4 lauru lapas
- 1,5 tējk. sāls (vai pēc garšas)
- 1 tējk. garam masala
- 2 tējk. kukurūzas cietes
Gatavošana
- Fritēt indiešu sieru, līdz tas nedaudz maina krāsu, salikt uz papīra dvieļiem.
- Blenderī ielikt gabalos sagrieztus tomātus, čilli un ingveru, kārtīgi sasmalcināt.
- Sakarsētā eļļā dažas sekundes apcep kumina sēklas.
- Kad sēklas sāk sprakšķēt, pieliek asafetidu, samaisa un tad pievieno sablenderētos tomātus, čilli un ingveru, koriandru, čilli pulveri, lauru lapas. Visu kādas 6 minūtes pavāra.
- Pievieno papriku, zirnīšus, saldo krējumu un pavāra dažas minūtes.
- Kukurūzas cieti samaisa ar 6 ēd.k. ūdens un iemaisa mērcē.
- Visbeidzot pievieno paneer un garam masala, un kādu minūti pavāra.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru