piektdiena, 2014. gada 28. februāris

Valriekstu kūka

Valriekstu kūka
Oriģinālā recepte no Frankie magazine Afternoon tea, Gemma Hansen - Ruby's coffee cake

 

Sastāvdaļas

 

Mīklai:

1 olas
1 gl. cukura
57 gr izkausēta sviesta
1,5 gl. miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sāls
0,5 gl. piena

Pildījumam:

0,5 gl. gaiši brūnā cukura
1 tējk. miltu
1 tējk. kanēļa
šķipsna maltu krustnagliņu
1-2 ēd.k. izkausēta sviesta
šķipsna sāls
1/3 gl. sasmalcinātu valriekstu


Gatavošana


Ar putotāju kārtīgi sakuļ olas, līdz tās paliek gaišas un gaisīgas, pakāpeniski pievieno cukuru, sakuļ. Iemaisa kausēto sviestu.
Citā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Pakāpeniski samaisa kopā ar sakultajām sastāvdaļām un pienu.
Lai pagatavotu pildījumu, samaisa visas pildījuma sastāvdaļas.
Ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītā veidnē ieklāj pusi mīklas, pāri pārkaisa pusi pildījuma, tad pārējo mīklu un atlikušo pildījumu.
Cep 50-60 min.


Valriekstu kūka

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru