otrdiena, 2015. gada 16. jūnijs

Hačapuri

Hačapuri

 

Sastāvdaļas


Mīklai:

1 glāze kefīra
2 glāzes miltu
0,5 tējk sodas
šķipsna sāls
3 ēd.k. eļļas

Pildījumam

350 g siera - uz pusēm brinzas un jebkurš puscietais
1 ola

+ ap 50 g sviesta apsmērēšanai
+ nedaudz eļļa cepšanai

Gatavošana


Mīklai sajauc visas sastāvdaļas un noliek malā.
Pildījumam sajauc rīvēto sieru un olu.

Mīklu sadala 5 daļās un izveido bumiņas. To pašu dara ar pildījumu. Vajadzētu sanākt līdzīga izmēra bumbiņām.

Apsijā galdu ar miltiem un nedaudz parullē mīklas bumbiņu, vidū ieliek pildījumu. Mīklu augšpusē aizspiež ciet. Plāceņus uzmanīgi, apkaisto ar miltiem, izrullē pannas izmērā.

Sakarsē pannu, nedaudz uzlej eļļu un liek cepties, līdz apcepies gaiši brūns no vienas, un tad apgriež uz otru pusi. Gatavu no abām pusē bagātīgi apziež ar kausētu sviestu.

* Cepot eļļas vietā var izmantot sviestu, bet tad arī ātrāk apdegs. Var arī cet bez nekādas taukvielas, kā arī daudzviet iesaka, taču tad ir jāpārliecinās vai panna tam ir piemērota, tā kā uz manas deg, tad tomēr leju pavisam nedaudz taukvielas.
* Ar pildījumu var variēt. Tuvāk oriģinālam ir suluguni, bet tas ir maz kur pieejams un dārgs. Ļoti labs variants ir arī Mālpils siers. 
* Pildījumam var pievienot zaļumus, man patīk pētersīļi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru