svētdiena, 2015. gada 24. maijs

Rabarberu kūka

Sastāvdaļas

 

Mīkla:


200 g kausēta sviesta
200 g cukura
200 ml kefīra
2 olas
350 - 400 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
0,5 tējk. vaniļas ekstrakta

 

Virskārta:


400 g rabarberi, nomizoti, sagriezti
1 ola
200 g. skāba krējuma
70 g cukura (vai vairāk, ja virskārtu neapbērs ar pūdercukuru)
kanēlis

Gatavošana


Sakuļ sviestu ar olām, pieliek cukuru, kefīru, vaniļu, beigās ar cepamo pulveri samaisītus miltus. Ieklāj ar cepamo papīru izklātu cepamo veidni. Pa virsu liek rabarbeurus un tos pārlej ar sakultām virskārtas sastāvdaļām. Liek 200 - 220 C cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes. Gatavu bagātīgi apkauisa ar pūdercukuru.

P.s. 26,5 x 37 cm formā kūkas biezums ir apm. 3 cm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru