pirmdiena, 2013. gada 11. marts

Spināti ar rīsiem un sieru


Spināti ar rīsiem un sieru

Recepte no Silver spoon



Silver spoon versija:

4 personām

Sastāvdaļas


600 g spinātu
40 g sviesta
350 g gargraudu rīsi
40 g rīvēta Parmezāna tipa siera
sāls


Gatavošana


Spinātus vāra 500 ml viegli sālītā ūdenī 5 minūtes, nokāš un saglabā ūdeni, kurā vārījās spināti. Nospiež no spinātiem tik daudz šķidruma, cik vien iespējams un sagriež tos. Pusi sviesta izkausē, pievieno spinātus un cep uz vidēji lielas uguns 5 minūtes. 15-18 minūtes vāra rīsus tajā pašā ūdenī, kurā tika vārīti spināti, līdz gatavi. Tad tos nokāš, liek uz silta servējamā šķīvja, iemaisa atlikušo sviestu. Pa virsu liek spinātus un uzber sieru.


Mana versija


Spinātus, kā jau minēju, nesveru. Man liekas vieglāk spinātus sagriezt pirms nevis pēc vārīšanas. Rīsus gatavoju šādi: ņemu vienu glāzi rīsu, beru katliņā, piespiežu 2 daiviņas ķiploka, pievienoju apmēram ēdamkaroti eļļas un dažas minūtes apcepu. Tad samazinu liesmu līdz mazākai iespējamai, leju klāt divas glāzes verdoša spinātu vārāmā ūdens, uzlieku katlam vāku un vāru līdz viss ūdens izvārījies. Tas aizņem aptuveni 15 minūtes. Lieku uz šķīvja, pa virsu karstus spinātus un sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru