ceturtdiena, 2013. gada 7. marts

Balto pupiņu un burkānu salāti

Balto pupiņu un burkānu salātu degustācija


Recepte aizgūta no šejienes. Salāti ēdami gan silti, gan auksti.


Sastāvdaļas


200 g balto pupiņu
250 g smalkās šķēlēs sagrieztu burkānu
pussauja sakapātu diļļu
1/2 laima sula
olīveļļa (cepšanai un mērcei)
ēdamkarote sviesta
līdzena tējkarote medus
šķipsna sāls


Gatavošana

 

Pupiņas izmērcē un novāra sālsūdenī. Mazā traukā izspiež laima sulu, pievieno ēdamkaroti olīveļļas, sāli, samaisa un noliek malā. Uzkarsē pannu, uzlej aptuveni ēdamkaroti eļļas, pieliek sviestu un uz vidēji lielas uguns liek cepties līdz burkāni viegli apbrūnināti, process aizņems vismaz 10 minūtes. Kad burkāni gatavi, pieliek pupiņas, dilles un ātri apcep. Visu liek lielā bļodā un samaisa ar medu un laima sulas mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru