svētdiena, 2013. gada 17. marts

Spageti ar ķiplokiem un olīveļļu (Macarrão ao alho e óleo)


Spageti ar ķiplokiem un olīveļļu


 

Sastāvdaļas


250 g spageti
8 vidēji lielas ķiploka daiviņas
3 vai vairāk ēdamarotes olīveļļas
sāls


Pagatavošana

 

Kaltētos tomātus aplej ar karstu ūdeni un atstāj mērcēties dažas minūtes, pēc tam ar šķērēm sagriež mazos gabaliņos. Nomizo ķiplokus. Uzliek vārīties spageti. Tikmēr mazā pannā uz nelielas uguns uzkarsē olīveļļu, ieber sīki sakapātu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un pavisam nedaudz apcep. Jāuzmanās, lai ķiploks nepaliek brūns, tikai viegli dzeltens. Pieliek tomātus, uzkarsē un izslēdz uguni. Nokāš spageti, liek atpakaļ katlā un samaisa ar ķiplokiem un olīveļļu. Nokāšot spageti, nav jānopūlas tos nosusināt pēc iespējas sausākus, tieši otrādi, labāk atstāt krietnu šļuku ūdens, kurā tie vārījušies, tad ēdiens būs sulīgāks. Pasniedz tūlīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru