otrdiena, 2013. gada 5. marts

Ābolu vai rabarberu šarlotka



Rabarberu šarlotka



Top rabarberu šarlotka

 Sastāvdaļas


6 lieli āboli (skābi, kā Antonovka)
3 lielas olas
200 g cukura
125 g miltu
vaniļa
kanēlis
pūdercukurs


Gatavošana


Cepšani piemērota kūkas forma 23 cm diamertā. No cepampapīra izgriež 23 cm diametra apli, ieklāj formas apakšā, ieziež to, kā arī formas malas ar sviestu.

Nomizo ābolus un sagriež 2-3 cm gabalos un ieber tos sagatavotajā kūkas formā.

Ar elektrisko mikseri vai rokām kārtīgi saguļ olas ar cukuru. Iemaisa vaniļu un miltus. Mīklu lej uz āboliem. Tā iznāks diezgan bieza, tādēļ ar karoti vai lāpstiņu jācenšas izlīdzināt mīkla tā, lai tā vienmērīgi apklāj visus ābolus. Pa virsu uzber kanēli un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 45-60 minūtes.

Kad kūka atdzisusi, ar nazi uzmanīgi atdala no cepamās formas malām un ar visu papīru (to vienkārši varētu būt grūti noņemt, man tas nav izdevies, bet to var mēģināt) uzslidina uz šķīvja/kūkas trauka un uzsijā pūdercukuru.

Ābolu šarlotka


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru