pirmdiena, 2013. gada 11. marts

Rabarberu medus kūka

Rabarberu medus kūka



Recepte no "Ievas virtuves" (kāds no 2012. gada vasaras numuriem)

Sastāvdaļas


mīklai:


100 g auksta sviesta
50 g cukura
150 g miltu
1 olas dzeltenums
2 tējk. medus
1 tējk. cepamā pulvera


pildījumam:

līdz 400 g rabarberu
50 g rozīņu
pussaja lobītu saulespuķu sēklu
10 g sviesta
1 ēd. k. medus
100 g.cukura
2 ēd. k. piena


Gatavošana


23 cm diametra kūkas formā ieklāj cepamo papīru. No visām sastāvdaļām ātri samīca mīklu un ieklāj formā, ar mīklas rullīti izlīdzina vai ar pirkstiem vienmērīgi izspaida tā, lai gar formas malām izveidojas 2 - 2,5 cm augsta maliņa. Noliek vēsumā.

Nomizo un sagriež gabaliņos rabarberus, apkaisa ar nedaudz cukura un noliek malā. Pagatavo mērci - sviestu, medu, cukuru un pienu liek katliņā un karsē uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis. Rabarberus samaisa ar rozīnēm un saulespuķu sēklām, liek uz mīklas, un vienmērīgi uz tiem uzlej karsto mērci un liek cepties vidējā karstumā.

Ar vecu padomju cepeškrāsni kritiskais punkts šajā receptē ir nepārcept kūkas apakšējo daļu. Krāsnīm, kur ir tāda iespēja, noteikti jādarbina karsēšana no augšpuses, lai vienmērīgi ar mīklas cepšanos rabarberi kļūtu mīksti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru