Krāsnī cepti šampinjoni ar sviestu un ķiplokiem |
Sastāvdaļas
450 g šampinjonu
3 ēd.k. sakapātu kaperu
4 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. olīveļļas
60 g gabaliņos sagriezta sviesta
2 ēd. k. svaigas citrona vai laima sulas
sauja sakapātu pētersīļu
Gatavošana
Cepamtrauka dibenā ielej nedaudz olīveļļas. Nomazgātus šampinjonus (lielus pārgriež, bet mazus atstāj veselus) liek cepamtraukā, pārber ar kaperiem, ar spiedi izspiestiem vai sīki sakapātiem ķiplokiem, pieliek sviesta gabaliņus, pārlej ar atlikušo olīveļļu. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī nepilnas 30 min. Cepšanās laikā pāris reizes apmaisa. Kad gatavs, pieliek pētersīļus, citrona sulu un samaisa. Pasniedz tūlīt.
UPD - šo recepti var taisīt arī uz pannas un sanāk tikpat garšīgi. Tikai man šajā gadījumā labāk patīk nelikt sviestu, bet palielināt olīveļļas daudzumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru