svētdiena, 2013. gada 24. marts

Faršmak

Siļķes


Innas Davidovas recepte (no žurnāla "Mūsmājas")

Patiesībā siļķes ir pavisam normāla izmēra. Milzīgs ir maizes klaips un ābols.
 
Gatavais faršmak, ko garšas un smukuma labad var apkaisīt ar smalki sagrieztām olām

Sastāvdaļas


2 sālītas siļķes
1 sīpols
1 ābols (Antonovka vai līdzīgs)
dažas ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles
cukurs pēc garšas
etiķis pēc garšas
nedaudz eļļas sīpola apcepšanai

Gatavošana

Sagriež un apcep sīpolu. Izķidā siļķes, nogriež galvas, novelk ādu un iespēju robežās izņem asakas. Nomizo ābolu, izņem serdi un sagriež gabalos. Siļķes, ābolu, sīpolus un maizi samaļ gaļas mašīnā. Pēc garšas pievieno cukuru un etiķi.





P.s. 2 Intereses pēc sarēķināju un piefiksēju produktu izmaksas. Kopā viss izmaksāja nepilnus Ls 2, t.sk. Ls 1.55 siļķes, Ls 0.24 ābols.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru