Turku zirņu sautējums - Chana masala |
Sastāvdaļas
- 250 g turku zirņi, izmērcēti vismaz 8 ha
- 2 sakapāti sīpoli
- 1 saspiesta ķiploka daiva
- 2 ēdk. rīvēta ingvera
- 1 sagriezts zaļais čilli
- 1 ēdk. malta koriandra
- 2 tējk. malta kumina
- ¼ tējk. kaijenas piparu
- 1 tējk. kurukumas
- 2 tējk. kumina sēklu
- 1 deserta karote mango pulvera*
- 2 tējk. maltas paprikas
- 1 tējk. garam masala
- 500 ml konservētu, sasmalcinātu tomātu vai svaigu sagrieztu, tad nedaudz vairāk
- 2/3 glāzes ūdens
- sāls
- eļļa cepšanai
Gatavošana
- Izvāra turku zirņus, nokāš. Ūdeni, kurā tie vārījušies, neizlej.
- Pannā uzkarsē eļļu, liek iekšā veselas kumīna sēklas, dažas sekundes apcep, tad pievieno sīpolus un cep kādas 7 minūtes.
- Pievieno zaļļo čilli, ķiploku, ingveru un nedaudz apcep, līdz pazūd ķiploka un čilli svaigā smarža.
- Pievieno pārējas garšvielas, izņemot garam masala, un nedaudz apcep. Pievieno tomātus un dažas minūtes apcep (ja svaigi tomāti – tad ilgāk, konservēti – īsāk).
- Tomātu un garšvielu maisījumu pievieno zirņiem un vēl dažas minūtes pavāra. Ja sautējumu vēlas šķidrāku, tad pievieno nedaudz ūdens, kurā vārījušies zirņi. Pašās beigās pievieno garam masala un samaisa.
*Var aizstāt ar ½ citrona sulu
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru