pirmdiena, 2017. gada 13. marts

Kartupeļu maize - Pão de batata

Kartupeļu maize - Pão de batata

Šī ir populāra maizīte Brazīlijā, un to var iegādāties maiznīcās, ceļmalu krogos un vienkāršos bāros. Parasti tā ir nopērkama ar dažādiem pildījumiem, piemēram, ar catupiry (līdzīgs kausētajam sieram), sieru, desu, gaļu u.c.

No šīs mīklas ceptas maizītes sanāk ļoti pufīgas un mīkstas un tādas paliek arī nākamajā dienā. 

Sastāvdaļas


  • 1 ola un 1 olas dzeltenums
  • 200 – 220 g kartupeļa
  • 10 g sausā rauga
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sviesta istabas t
  • ¼ tējk. sāls
  • 50 ml silta piena
  • 1 ēdk. cukura
  • 350 g miltu 

Gatavošana

  1. Kartupeli nomizo, izvāra un rūpīgi samīca.
  2. Lielā liek raugu, pienu, cukuru, eļļu, olu un samaisa.
  3. Pievieno sāli, sviestu un kartupeļus, samaisa.
  4. Pakāpeniski pievieno miltus un maisa, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.
  5. Apsedz un atstāj raudzēties uz 30 minūtēm, masai vajadzētu apjomā palielināties apmēram 2 reizes.
  6. No masas veido maizītes, apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un atstāj raudzēties 10 – 15 minūtes un liek cepties 180 C karstā cepeškrāsni aptuveni 20 – 25 minūtes.


 
Kartupeļu maize - Pão de batata
Recepte

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru