Šķeltie zirņi ar kāpostiem
Sastāvdaļas
- 1,5 gl dzelteno šķelto zirņu
- 400 g sagriezta kāposta
- 1 vidēji liels sīpols
- 3 daivas ķiploka
- 1 ēdk. rīvēta ingvera
- 1 zaļais čilli pipars
- 1 tējk. kurukumas
- 1,5 tējk. kumina sēklu
- 1 liels tomāts sagriezts (vai konservēts)
- sāls
- eļļa cepšanai
Gatavošana
- Katlā ieliek noskalotus un izmērcētus zirņus, un ūdeni, lai tas pārklāj zirņus apmēram 2,5-3 pirkstu platumā un liek vārīties. Kad sāk veidoties putas, tās nosmeļ. Pēc tam pievieno kurukumu, un vāra līdz zirņi mīksti.
- Kamēr vārās zirņu, uz pannas sakarsē eļļu, pieliek kuminu, un dažas sekundes apcep. Tad pieliek sīpolu, un cep līdz tas zeltains.
- Pievieno sagrieztu čilli, sasmalcinātu ķiploku un ingveru, un nedaudz apcep, līdz pazūd ingvera un ķiploka svaigā garša. Tad liek klāt kāpostu un apcep, līdz tas zeltains un gandrīz mīksts.
- Kad zirņi izvārījušies, pievieno sagriezto tomātu un kāpostus, sāli un vēl dažas minūtes pavāra.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru