pirmdiena, 2017. gada 13. marts

Biscoito de povilho azedo

Biscoito de povilho azedo

Sastāvdaļas

  • 500 g povilho azedo
  • 1 līdzena tējkarote sāls
  • 1 glāze glāzes ļoti karsta ūdens
  • 1 glāze augu eļļas
  • 1 glāze piena
  • 1 ola 

Gatavošana

  1. Povilho azedo ieber bļodā, pievieno sāli, ½ glāzi karsta ūdens, ½ glāzi eļļas, ½ glāzi piena. Visu kārtīgi samaisa, līdz izveidojas drumstalas.
  2. Pievieno ½ glāzi ūdens (tam jābūt karstam), ½ glāzi eļļas, ½ glāzi piena. Masa sanāk pacieta.
  3. Pievieno olu, kārtīgi izmaisa. Masai jāsanāk ļoti bieza skāba krējuma konsistencē. Ja šķiet, ka masa tomēr ir pārāk cieta, tad pievieno vēl vienu olas dzeltenumu.
  4. Masu pilda konditorejās maisā un spiež cepumus. Tie jāspiež tālu viens no otras, jo, cepoties ievērojami reizes palielināsies.
  5. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, līdz cepumi paliek zeltaini – gaiši brūni. Ja neizcepsies kārtīgi, tad vidus paliks mīksts. 
Biscoito de povilho azedo
P.s. Cepamo plātni nav nepieciešams ietaukot, arī cepamais papīrs nav vajadzīgs - cepumi pie pannas nelīp.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru