trešdiena, 2013. gada 16. oktobris

Tunča kūka

Tunča kūka

 

Sastāvdaļas

Mīkla:

1/3 glāzes piena
2/3 glāzes augu eļļas
1,5 glāzes miltu
3 olas
6 ēd.k. rīvēta cietā siera
1 tējk. cepamā pulvera
šķipsna sāls

Pildījuma (sastāvdaļu kombinācija un variācijas pēc izvēles):

1 bundža tunča 
apm. 2 vidēji lieli tomāti 
1 paprika
1 neliels cukīni 
olīvas
kaperi
fetas siers
zaļumi un garšvielas


Gatavošana


Pildījuma sastāvdaļas sagriež. Ja tomāti ļoti sulīgi, tie sietā jānotecina. Sietā notecina arī tunci. Visu samaisa. Blenderī liek olas, sieru, sāli, eļļu, pienu un kārtīgi sasmalcina. Pakāpeniski pievieno miltus, beigās - cepamo pulveri. Ietaukotā veidnē lej 2/3 mīklas, tad vienmērīgi, ņemot ar rokām un maksimāli nospiežot sulu, izkārto uz tās pildījumu. Pārlej pāri atlikušo mīklu un vienmērīgi izlīdzina. Liek krāsnī un cep.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru