trešdiena, 2013. gada 16. oktobris

Paprikas čatnijs ar pimenton picante


Sofia Larrinua-Craxton recepte no grāmatas The Tomato Book

Sastāvdaļas


1 kg tomātu, smalki sagriezti, izņemtas sēklas
250 g smalki sagreiztu sīpolu
2 paprikas, apsvilinātas un noņemu mizu, sagrieztas
100 g demerara cukura
2 tējk. sāls
1 tējk. pimenton picante (Spanish hot smoked paprika)
300 ml labas kvalitātes sarkanvīna etiķa

Gatavošana


Visas sastāvdaļas, izņemot etiķi, liek nerūsējoša tērauda katlā. Uz vidēji lielas uguns karsē, līdz cukurs izkūst. Pievieno etiķi un uzvāra. Samazina uguni un ik pa laikam apmaisot vāra 1 - 1,5 stundas. Liek sterilizētās burkās un aizvāko.
Tomātu čatnijs ar pimenton un papriku

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru