Baklažānu lečo |
Sastāvdaļas
3 kg tomātu
3 kg baklažānu
1 kg sīpolu
1 kg burkānu
1 kg paprikas
3 jalapeno pipari ar sēklām
2 ķiploki
1 gl cukura
2 ēd.k. sāls
100 ml 9% etiķa
eļļa burkānu un sīpolu apcepšanai
Gatavošana
Tomātiem noņem mizu, burkānus sarīvē, visus dārzeņus sagriež. Burkānus un sīpolus apcep. Visas sastāvdaļas, izņemot baklažānus, liek katlā un vāra aptuveni stundu. Baklažānus pieliek 30 min. pirms vārīšanas beigām. Liek sterilizētās burkās, aizvāko, sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.
P.s. jāizvēlas pēc iespējas sulīgāki tomāti, jo baklažāni sasūc visas sulas un salāti var sanākt pasausi (taču tāpat ļoti garšīgi).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru