Latgales salāti |
Recepte - V.Kangare, Dārzeņu, augļu un sēņu konservēšana
Sastāvdaļas
800 g gurķu
200 g sīpolu
1,5-2 ēd.k. sāls
1 ēd.k. cukura
2-3 ēd.k. 9% etiķa
5-10 ēd.k. augu eļļas
1 ēd.k. diļļu.
Gatavošana
Gurķus un sīpolus sagriež ripiņās, dilles sakapā. Samaisa ar parējām sastāvdaļām un atstāj uz 2-3 stundām, ik pa laikam apmaisot. Pagaršo, un ja trūkst, pievieno vairāk garšvielas. Jāņem vērā, ka salātiem jābūt ar asāku garšu nekā tūlītējai lietošanai, pēc pasterizēšanas būs tieši laikā. Cieši sapilda burkās un liek pasterizēties 85-90 C: 0,5 l burkas - 20 min., 1 l burkas - 25 min. Aizvalcē un sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru