otrdiena, 2018. gada 27. februāris

Apgrieztā ananāsu kūka


Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g cukura
  • 150 g miltu
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 6 konservētu ananāsu šķēles sīrupā
  • 60 ml konservētu ananāsu sīrupa
  • 3 ēdk. cukura sīrupa
  • 6 ķirši sīrupā vai  kompotā (ar izņemtiem kauliņiem) vai gojabadas gabaliņi.

Gatavošana

  1. Saputo sviestu ar cukuru, līdz tas izkusis, pa vienai pievieno olas un saputo.
  2. Pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa. Ielej ananāsu sīrupu, samaisa.
  3. Cukura sīrupu uzkarsē (var arī mikroviļnu krāsnī) un ielej 21 cm diametra formā, kura iesmērēta ar sviestu un izoderēta ar miltiem, un izlīdzina.
  4. Ananāsu šķēles nosusina papīra dvielī, liek formā uz sīrupa un katrai vidū ieliek pa ķirsim vai gojabadas gabaliņam. 
  5. Pa virsu izklāj mīkl un liek cepties apm. 180 C cepeškrāsnī.
Cukura sīrupa ir pa maz, viss pārējai - lieliski. Uz 27.02.18. cepta 2x, otrajā izmēģinot Apgrieztās banānu kūkas receptes sīrupu, bet ņemot ārā no karstas formas, ananāsi palika pielipuši pie formas.
Recepte no grāmatas "Tanya bakes".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru