Sastāvdaļas
- 150 g sviesta istabas temperatūrā
- 150 g cukura
- 150 g miltu
- 2 olas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 6 konservētu ananāsu šķēles sīrupā
- 60 ml konservētu ananāsu sīrupa
- 3 ēdk. cukura sīrupa
- 6 ķirši sīrupā vai kompotā (ar izņemtiem kauliņiem) vai gojabadas gabaliņi.
Gatavošana
- Saputo sviestu ar cukuru, līdz tas izkusis, pa vienai pievieno olas un saputo.
- Pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa. Ielej ananāsu sīrupu, samaisa.
- Cukura sīrupu uzkarsē (var arī mikroviļnu krāsnī) un ielej 21 cm diametra formā, kura iesmērēta ar sviestu un izoderēta ar miltiem, un izlīdzina.
- Ananāsu šķēles nosusina papīra dvielī, liek formā uz sīrupa un katrai vidū ieliek pa ķirsim vai gojabadas gabaliņam.
- Pa virsu izklāj mīkl un liek cepties apm. 180 C cepeškrāsnī.
Cukura sīrupa ir pa maz, viss pārējai - lieliski. Uz 27.02.18. cepta 2x, otrajā izmēģinot Apgrieztās banānu kūkas receptes sīrupu, bet ņemot ārā no karstas formas, ananāsi palika pielipuši pie formas.
Recepte no grāmatas "Tanya bakes".
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru