Cukīni, kartupeļu un Čederas siera zupa
Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 2 buljona kubiņi vai buljonetes
- 1 kg nelieli cukini / kabači
- 130 g Čederas siera Extra (izmantoju Preiļu piena) + servēšanai
- šķipsna rīvēta muskatrieksta, sāls, pipari
- pētersīļi
Gatavošana
- Nomizo un sagriež kartupeļus, sagriež cukini.
- Ieliek katlā kartupeļus un pārliet ar ūdeni, lai tie ir nosegti, pieliek buljona kubiņus, uzvāra, nosedz ar vāku vāra 5 minūtes.
- Pievieno cukīni, nosedz un vāra vēl 5 minūtes.
- Kad dārzeņi mīksti, pievieno sieru, sāli, piparus un muskatrieksu. Ar blenderi kārtīgi sasmalcina. .Ja par biezu, tad pievieno karstu vārītu ūdeni. Pasniedz ar pētersīļiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru