otrdiena, 2018. gada 27. februāris

Cukīni, kartupeļu un Čederas siera zupa

Sastāvdaļas


  • 500 g kartupeļu
  • 2 buljona kubiņi vai buljonetes
  • 1 kg nelieli cukini / kabači
  • 130 g Čederas siera Extra (izmantoju Preiļu piena) + servēšanai
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta, sāls, pipari
  • pētersīļi

Gatavošana

  1. Nomizo un sagriež kartupeļus, sagriež cukini.
  2. Ieliek katlā kartupeļus un pārliet ar ūdeni, lai tie ir nosegti, pieliek buljona kubiņus, uzvāra, nosedz ar vāku vāra 5 minūtes.
  3. Pievieno cukīni, nosedz un vāra vēl 5 minūtes.
  4. Kad dārzeņi mīksti, pievieno sieru, sāli, piparus un muskatrieksu. Ar blenderi kārtīgi sasmalcina. .Ja par biezu, tad pievieno karstu vārītu ūdeni. Pasniedz ar pētersīļiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru