otrdiena, 2018. gada 27. februāris

Panīrs Indijas riekstu mērcē (Paneer firdousi)


Sastāvdaļas


  • 400 g panīra
  • 4 zaļie kardamoni
  • 1 lauru lapa
  • 4 krustnagliņas
  • kanēļa standziņa
  • 1 liels tomāts (vai konservēti - apm. 250 g.)
  • 0.25 tējk. čilli
  • 1 tējk. malta kumina
  • 2 tējk. malta koriandra
  • šķipsna sierāboliņa lapas
  • 1 sagriezts zaļais čilli
  • 1 vidēji liels sīpols
  • pusīkšķa lieluma ingvers, sarīvēts
  • 2 daiviņas sakapāta ķiploka
  • 50 g Indijas riekstu sablenderēti ar nedaudz ūdens, tā lai veidojas pasta
  • 50-70 g saldā krējuma

Gatavošana

  1. Pannā sakarsē eļļu, apcep kubiņos sagrieztu panīru, liek uz papīra salvetes.
  2. Tajā pašā pannā pievieno vēl nedaudz eļļas, liek veselās garšvielas un lauru lapas, īsu brīdu apcep. Tad liek klāt sīpolu un cep, līdz gaiši brūns.
  3. Tad pievieno zaļo čilli, ingveru un ķiplokus un apcep, līdz pazūd to svaigā garša. Pievieno pārējās garšvielas un samaisa.
  4. Pievieno tomātu un apcept dažas minūtes. Ja ātri rauj pie pannas, var pievienot nedaudz ūdens.
  5. Pievieno blenderētos riekstus un saldo krējumu un dažas minūtes pavāra. Tad pievieno cepto panīru, ūdeni un nedaudz pavāra
  6. Ja vēlas vairāk mērces, pievieno nedaudz ūdens, bet iebiezināšanai var izmantot kukurūzas cieti, lai gan rieksti mērci padara pietiekami tumīgu.
  7. Pēc izvēles nobeigumā var pievienot 1 tējk. garam masala.
Receptes ideja no grāmatas "Curry"

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru