Sastāvdaļas
- 400 g panīra
- 4 zaļie kardamoni
- 1 lauru lapa
- 4 krustnagliņas
- kanēļa standziņa
- 1 liels tomāts (vai konservēti - apm. 250 g.)
- 0.25 tējk. čilli
- 1 tējk. malta kumina
- 2 tējk. malta koriandra
- šķipsna sierāboliņa lapas
- 1 sagriezts zaļais čilli
- 1 vidēji liels sīpols
- pusīkšķa lieluma ingvers, sarīvēts
- 2 daiviņas sakapāta ķiploka
- 50 g Indijas riekstu sablenderēti ar nedaudz ūdens, tā lai veidojas pasta
- 50-70 g saldā krējuma
Gatavošana
- Pannā sakarsē eļļu, apcep kubiņos sagrieztu panīru, liek uz papīra salvetes.
- Tajā pašā pannā pievieno vēl nedaudz eļļas, liek veselās garšvielas un lauru lapas, īsu brīdu apcep. Tad liek klāt sīpolu un cep, līdz gaiši brūns.
- Tad pievieno zaļo čilli, ingveru un ķiplokus un apcep, līdz pazūd to svaigā garša. Pievieno pārējās garšvielas un samaisa.
- Pievieno tomātu un apcept dažas minūtes. Ja ātri rauj pie pannas, var pievienot nedaudz ūdens.
- Pievieno blenderētos riekstus un saldo krējumu un dažas minūtes pavāra. Tad pievieno cepto panīru, ūdeni un nedaudz pavāra
- Ja vēlas vairāk mērces, pievieno nedaudz ūdens, bet iebiezināšanai var izmantot kukurūzas cieti, lai gan rieksti mērci padara pietiekami tumīgu.
- Pēc izvēles nobeigumā var pievienot 1 tējk. garam masala.
Receptes ideja no grāmatas "Curry"
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru