Konservēti citroni
Sastāvdaļas
- 6 citroni
- 6 ēdk. rupjā jūras sāls
- 2 rozmarīna zariņi
- 2 kaltēti čilli
- 3 vai vairāku citronu sula
- 1 ēdk. olīveļļas
Gatavošana
- Burku rūpīgi izmazgā, ielej verdošu ūdeni, izlej un ļauj nožūt.
- Citronus rūpīgi nomazgā ar sodu, ļauj nožūt.
- Katru citronu vertikālā virzienā krusteniski iegriež, atstājot neiegrieztu apm. 1 cm pašā apakšā.
- Citronā ieber ēdamkaroti sāls un liek burkā. Piespiež. Tā rīkojas ar visiem citroniem, un beigās tos kārtīgi piespiež. Noslēdz burku un liek ledusskapī vai vēsā vietā.
- Pēc nedēļas burkā ieliek rozmarīnu un čilli, un pārlej ar svaigi izspiestu citrona sulu, līdz visi citroni pārklāti.
- Pa virsu uzlej ēdamkaroti eļļas, noslēdz burku un liek ledusskapī.
- Lietošanai gatavs pēc mēneša. Jo ilgāk stāv, jo garša paliek labāka.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru