trešdiena, 2018. gada 28. februāris

Konservēti citroni


Sastāvdaļas


  • 6 citroni
  • 6 ēdk. rupjā jūras sāls
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 2 kaltēti čilli
  • 3 vai vairāku citronu sula
  • 1 ēdk. olīveļļas

Gatavošana

  1. Burku rūpīgi izmazgā, ielej verdošu ūdeni, izlej un ļauj nožūt.
  2. Citronus rūpīgi nomazgā ar sodu, ļauj nožūt.
  3. Katru citronu vertikālā virzienā krusteniski iegriež, atstājot neiegrieztu apm. 1 cm pašā apakšā.
  4. Citronā ieber ēdamkaroti sāls un liek burkā. Piespiež. Tā rīkojas ar visiem citroniem, un beigās tos kārtīgi piespiež. Noslēdz burku un liek ledusskapī vai vēsā vietā.
  5. Pēc nedēļas burkā ieliek rozmarīnu un čilli, un pārlej ar svaigi izspiestu citrona sulu, līdz visi citroni pārklāti. 
  6. Pa virsu uzlej ēdamkaroti eļļas, noslēdz burku un liek ledusskapī.
  7. Lietošanai gatavs pēc mēneša. Jo ilgāk stāv, jo garša paliek labāka.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru