Cukīni galete |
Mīklai:
- 170 g miltu, kas ielikti saldētavā uz 10 min.
- 1/4 tējk. sāls
- 115 g ļoti auksta sviesta, kas sagriezts gabaliņos un no jauna atdzesēts ledusskapī
- 60 g skābā krējuma
- 2 tējk citrona sulas jeb ūdenī izšķīdinātas citronskābes
- 60 g. ledusauksta ūdens
Pildījumam:
- 1 neliels cukīni, sagriezts ½ cm biezās šķēlēs
- 1 ēd.k. olīveļļas
- 1 neliela ķiploka daiviņa, sasmalcināta
- 125 g biezpiena
- 55 g rīvēta Parmezāna tipa siera
- 50 g mocarellas siera (derēs arī Krievijas tipa)
- 1 ēd.k. bazilika lapu
Glazūrai (nav obligāti):
- 1 olas dzeltenums, sakults ar 1 ēd. k. ūdens vai arī nedaudz
olīveļļas
Gatavošana
Mīkla
- Lielā bļodā samaisa miltus un sāli
- Mazā bļodiņā sakuļ krējumu, citrona sulu un ūdeni
- Pa virsu uzliek sviestu un ar dakšu ātri iestrādā mīklā
- Pievieno krējuma, citrona sulas un ūdens maisījumu, un ar rokām ātri iestrādā mīklā. Mīklu ieliek ledusskapī.
Pildījums
- Sagriezto cukini uzliek uz papīra dvieļiem un pārkaisa ar sāli, noliek uz kādām 15 min., lai atsulojas
- Mazā trauciņā samaisa oļīveļļu ar ķiploku un noliek malā
- Citā bļodā samaisa abus sierus un biezpienu, tad pievieno olīveļļu ar ķiploku.
Galete
- Uz miltiem apkaisītas virsmas izrullē mīklu apm. 30 cm diametrā un pārliek to uz cepamā papīra, kas uzlikts uz cepamās plātnes
- Uzlikt sieru un biezpiena maisījumu uz mīklas, atstājot 4-5 cm brīvas malas
- Sakārtot cukīni ripiņas uz siera un biezpiena maisījuma, tad pārlocīt maliņas un apsmērēt visu ar olas dzeltenuma un ūdens maisījumu vai arī pārslacīt olīveļļu
Pēdējās foto - galete 18.09.2017. - Davis uz TOS
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru