piektdiena, 2016. gada 5. augusts

Cukīni galete

Cukīni galete

Mīklai: 

  • 170 g miltu, kas ielikti saldētavā uz 10 min.
  • 1/4 tējk. sāls
  • 115 g ļoti auksta sviesta, kas sagriezts gabaliņos un no jauna atdzesēts ledusskapī
  • 60 g skābā krējuma
  • 2 tējk citrona sulas jeb ūdenī izšķīdinātas citronskābes
  • 60 g. ledusauksta ūdens

Pildījumam: 

  • 1 neliels cukīni, sagriezts ½ cm biezās šķēlēs
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1 neliela ķiploka daiviņa, sasmalcināta
  • 125 g biezpiena
  • 55 g rīvēta Parmezāna tipa siera
  • 50 g mocarellas siera (derēs arī Krievijas tipa)
  • 1 ēd.k. bazilika lapu

Glazūrai (nav obligāti):
  • 1 olas dzeltenums, sakults ar 1 ēd. k. ūdens vai arī nedaudz olīveļļas

Gatavošana

Mīkla

  • Lielā bļodā samaisa miltus un sāli
  • Mazā bļodiņā sakuļ krējumu, citrona sulu un ūdeni
  • Pa virsu uzliek sviestu un ar dakšu ātri iestrādā mīklā
  • Pievieno krējuma, citrona sulas un ūdens maisījumu, un ar rokām ātri iestrādā mīklā. Mīklu ieliek ledusskapī.

Pildījums

  • Sagriezto cukini uzliek uz papīra dvieļiem un pārkaisa ar sāli, noliek uz kādām 15 min., lai atsulojas
  • Mazā trauciņā samaisa oļīveļļu ar ķiploku un noliek malā
  • Citā bļodā samaisa abus sierus un biezpienu, tad pievieno olīveļļu ar ķiploku.

Galete

  • Uz miltiem apkaisītas virsmas izrullē mīklu apm. 30 cm diametrā un pārliek to uz cepamā papīra, kas uzlikts uz cepamās plātnes
  • Uzlikt sieru un biezpiena maisījumu uz mīklas, atstājot 4-5 cm brīvas malas
  • Sakārtot cukīni ripiņas uz siera un biezpiena maisījuma, tad pārlocīt maliņas un apsmērēt visu ar olas dzeltenuma un ūdens maisījumu vai arī pārslacīt olīveļļu
Orģinālā recepte




Pēdējās foto - galete 18.09.2017. - Davis uz TOS

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru