Zivs karijs |
Satstāvdaļas
- 400 g kumosa lieluma gabalos sagrieztas mencas filejas bez asakām
- 500 g tomātu sagrieztu savā sulā (vai svaigu, tad mazliet vairāk)
- 50 g saldā krējuma
- 1 sagriezts neliels tomāts (vai mazliet konservēta)
- 1 smalki sagriezts sīpols
- 1 ēd.k. rīvēta ingvera
- 2-3 tējk. Madras karija pulvera
- 1 tējk. Tandoori masala
- 2 tējk. kukurūzas cietes
- sāls
- čilli pulveris (pēc izvēles)
- eļļa cepšanai
- piens (pēc nepieciešamības)
Gatavošana
- Uz lielas pannas sakarsē eļļu, apcep sīpolu.
- Kad sīpols gatavs, liek klāt ingveru, Madras un Tandoori masala pulverus, sāli, čilli un tomātu, visu nedaudz apcep, lai savelkas garšas.
- Liek klāt tomātus, saldo krējumu, uzvāra.
- Uz mērces liek zivis, samazina uguni, uzliek vāku un kādas 7 min. pasautē.
- Kukurūzas cieti sajauc ar 2 ēd.k. ūdens un iemasa mērcē. Ja tā paliek pārāk bieza vai vēlas vairāk mērces, tad pievieno pienu.
* Papildus var pievienot dārzeņus - zaļos zirnīšus, sagrieztu papriku, puķkāposta gabaliņus, cukīni u.c.
** Var pievienot garneles.
*** Saldā krējuma vietā var likt kokosriekstu pienu.
**** Pienu var aizstāt ar buljonu.
***** Var saldēt.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru