piektdiena, 2016. gada 12. augusts

Masala khichdi

Sastāvdaļas

Sautējumam:


  • 2/3 glāzes rīsu
  • 2/3 glāzes sarkano lēcu 
  • 2/3 glāzes mazos gabalos sagrieztu burkānu
  • 2/3 glāzes mazos gabalos sagrieztu kartupeļu
  • 1 glāze mazās rozetēs sadalīta puķkāposta
  • 1/2 glāzes sagrieztas paprikas
  • 1/2 tējk. kurukumas
  • 2 ēd.k. sviesta (labāk - gī)
  • 1 tējk. sāls

Garšvielu maisījumam


  • 1 sīpols, sagriezts
  • 1-2 ķiploka daivas, sasmalcinātas 
  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • 1 tējk. melno sinepju sēklu
  • 1/4 tējk. asafetidas
  • 500 g sagriezti tomāti (der gan svaigi, gan konservēti)
  • 1 zaļais čilli, sagriezts
  • 2-3 ēd. k. rīvēta ingvera
  • 1/4 tējk. čilli pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. garam masala 
  • 3 lauru lapas
  • sviests (gī) un/ vai eļļa cepšanai

Gatavošana

  1. Sautējuma sastāvdaļas liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra līdz gatavs. 
  2. Uz pannas uzkarsē taukvielas, met iekšā kumīna un melno sinepju sēklas, līdz tās sāk sprakšķēt, liek sīpolu, lauru lapas un cep, līdz sīpols gaiši brūns. 
  3. Pievieno ķiploku un ingveru, apcep, līdz pazūd to svaigā smarža, tad pievieno abus čilli un sāli. 
  4. Pieliek tomātus, sāli un dažas minūtes apcep.
  5. Pannas saturu pieliek dārzeņiem, pievieno garam masala un dažas minūtes pasautē. 
* Ir ieteikums sautējuma sastāvdaļas vārīt ātrvārāmā katlā. Tad, kopš brīža, kad sāk nākt ārā tvaiks, ir jāvāra četras minūtes, bet lēcas pa šo laiku pilnīgi izjūk.
** Papildus var pielikt tandori masala un arī kardamona un laima lapas.
*** Lēcu vietā var izmantot dzeltenos šķeltos zirņus, bet tie iepriekš vismaz 8 stundas jāizmērcē.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru