Sastāvdaļas
Sautējumam:
- 2/3 glāzes rīsu
- 2/3 glāzes sarkano lēcu
- 2/3 glāzes mazos gabalos sagrieztu burkānu
- 2/3 glāzes mazos gabalos sagrieztu kartupeļu
- 1 glāze mazās rozetēs sadalīta puķkāposta
- 1/2 glāzes sagrieztas paprikas
- 1/2 tējk. kurukumas
- 2 ēd.k. sviesta (labāk - gī)
- 1 tējk. sāls
Garšvielu maisījumam
- 1 sīpols, sagriezts
- 1-2 ķiploka daivas, sasmalcinātas
- 1 tējk. kumīna sēklu
- 1 tējk. melno sinepju sēklu
- 1/4 tējk. asafetidas
- 500 g sagriezti tomāti (der gan svaigi, gan konservēti)
- 1 zaļais čilli, sagriezts
- 2-3 ēd. k. rīvēta ingvera
- 1/4 tējk. čilli pulvera
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. garam masala
- 3 lauru lapas
- sviests (gī) un/ vai eļļa cepšanai
Gatavošana
- Sautējuma sastāvdaļas liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra līdz gatavs.
- Uz pannas uzkarsē taukvielas, met iekšā kumīna un melno sinepju sēklas, līdz tās sāk sprakšķēt, liek sīpolu, lauru lapas un cep, līdz sīpols gaiši brūns.
- Pievieno ķiploku un ingveru, apcep, līdz pazūd to svaigā smarža, tad pievieno abus čilli un sāli.
- Pieliek tomātus, sāli un dažas minūtes apcep.
- Pannas saturu pieliek dārzeņiem, pievieno garam masala un dažas minūtes pasautē.
* Ir ieteikums sautējuma sastāvdaļas vārīt ātrvārāmā katlā. Tad, kopš brīža, kad sāk nākt ārā tvaiks, ir jāvāra četras minūtes, bet lēcas pa šo laiku pilnīgi izjūk.
** Papildus var pielikt tandori masala un arī kardamona un laima lapas.
*** Lēcu vietā var izmantot dzeltenos šķeltos zirņus, bet tie iepriekš vismaz 8 stundas jāizmērcē.
*** Lēcu vietā var izmantot dzeltenos šķeltos zirņus, bet tie iepriekš vismaz 8 stundas jāizmērcē.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru