ceturtdiena, 2016. gada 18. augusts

Saldskābi gurķi


  • 1 kg gurķu
  • 2 sīpoli
  • 1 sarkana paprika
  • 2 ēd.k. sāls
  • auksts ūdens gurķu pārliešanai

Gurķus, sīpolus un papriku sagriež iespējami plānās šķēlēs. Sāli samaisa ar ūdeni un pārlej dārzeņiem. Noliek ledusskapī zismaz uz 3 stundām mazākais, bet var arī atstāt uz nakti.

  • 1,25 glāzes cukura
  • 1,25 glāzes etiķa (izmantoju baltvīna etiķi)
  • 1 tējk. balto sinepju sēklu
  • 1,5 tējk. kurukumas (domāju, ka var vairāk)

Samaisa marinādes sastāvdaļas katlā, pievieno nokāstus gurķus un karsē, līdz tie sāk vārīties. Vārīt nevajag, slēdz ārā uguni, liek sterilizētās burkās un noslēdz sterilizētiem vākiem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru