Sātīgais mencas - kartpueļu sacepums |
Sastāvdaļas
- ap 700 - 800 g stingru kartupeļu
- ap 350 g mencas filejas bez asakām
- 200 ml saldā krējuma
- ap 100 ml piena
- sīpols, sagriezts
- ķiploka daiviņa
- šķipsna rīvēta muskatrieksta
- sauja sagrieztas olīvas (vislabāk Kalamatas)
- ap 70 g rīvēta cietā siera
- sviests un olīveļļa cepšanai
- apm. 1 ēd.k. kukurūzas cietes
Gatavošana
- Nomizo kartupeļus un sagriež biezās šķēlēs. Uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls, ieleik iekšā kartupeļus un vāra ne ilgāk kā 1 minūti. Nokāš un noliek malā.
- Pannā uzkarsē olīveļļu un sviestu, liek cepties sīpolu, līdz zeltaini brūns, beigās pievieno muskatrieksu, kā arī saspiestu ķiploka daiviņu, un apcep līdz pazūd ķiploka svaigā garša, tad pieliek olīvas. Liek klāt saldo krējumu un pienu, neduadz pavāra. Nelielā ūdens daudzumā izmaisa kukurūzas cieti un iemasa mērcē, uzvāra un izslēdz uguni.
- Ņem cepamo veidni, apakšā ieliek nedaudz mērces, tad liek kārtu ar kartupeļiem, tai pavirsu kumosa lieluma gabaliņos sagrieztu mencu, mērci un sieru, pēc tam liek atlikušos kartupeļus, mērci un sieru.
- Liek 200 C cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru