Polentas - melleņu kūka
|
Polentas - melleņu kūka |
Sastāvdaļas
Mīkla
- 115 g sviesta istabas temperatūrā
- 115 g miltu
- 60 g polentas
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 0,5 tējk. sāls
- 170 g cukura
- 2 lielas olas
- 0,25 tējk. vaniļas ekstrakta
- rīvēta citrona miza
- 80 g skāba krējuma
- 200 g mellenes
Virskārta
- 100 g cukura
- 6 ēd. k. miltu
- 2 ēd. k. polentas
- 0,25 tējk. kanēļa
- šķipsna sāls
- 30 g gabaliņos sagriezta auksta sviesta
Gatavošana
- Bļodā samaisīt miltus, polentu un sāli, nolikt malā.
- Sakult sviestu ar cukuru, līdz cukurs izkusis un masa uzputota. Pa vienai pievienot olas, pēc tam vaniļu un citrona mizu, skābo krējumu, samaisīt, pēc tam iemaisīt 2/3 miltu maisījuma.
- Atlikušo trešdaļu miltu maisījuma smaisa ar mellenēm, tad to lēnām iemaisa sagatavotajā masā.
- Mīklu ieliek ietaukotā veidnē (lietoju 23 cm formu)
- Gatavo virskārtu - samaisa visas sastāvdaļas ar dakšu vai pirkstiem, līdz veidojas drupana masa. Ber to virsū kūkai un liek cepties 180-200 C cepeškrāsnī aptuveni 40 min.
|
Polentas - melleņu kūka |
Recepte no The Smitten Kitchen Cookbook
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru